Over mij

Ik ben een alleenstaande man en vader van 2 kinderen ik ben 45 jaar en geboren in Dordrecht sinds 2002 woon ik in het mooie Den Haag.

Ik ben in 2007 dakloos geworden na een detentie van 5 maanden ik had op dat moment een koophuis en ik was ZZP'er in de bouw de reclassering zou mij helpen met mijn hypotheek achterstand dat is echter nooit gebeurd en ik ben 7 jaar heen en weer geslingerd in het doolhof wat hulpverlening heet.

Ik ben ervaringsdeskundige op meerdere gebieden ik ben verslaafd geweest heb gedetineerd gezeten en ben meerdere jaren dakloos geweest.
Ik ben op dit moment 21 jaar clean en heb sinds 2014 een huis ook ben ik sinds 2020 uit de schuldsanering.

ik werk sinds 2018 als vrijwilliger bij Reakt pg  en ik heb meerdere keren als gastspreker op een training van de reclassering gesproken.Ook ben ik met het M.S.C van Brijder bezig met het onder de aandacht brengen van ervaringsdeskundigen en hun meerwaarde in de zorg.

In 2013 was ik het dakloos zijn zat en ben me gaan richten op mijn maatschappelijk en persoonlijk herstel ik heb mijzelf op laten nemen in het CDP van Fivoor in Den Haag .

Maar ik had mijzelf 1 ding voorgenomen dat ik niet meer mee zou gaan met alle moeilijke verhalen van de hulpverlening en het op mijn eigen manier zou gaan doen.

Het is een hele moeilijke weg geweest en met name uit de hulpverlening zelf is het mij op bepaalde gebieden heel moeilijk gemaakt gelukkig stond ik sterk genoeg in mijn schoenen om mijn einddoel te behalen .

Door niet blindelings met de hulpverlening mee te gaan en echt mijzelf op de voorgrond te plaatsen ben ik waar ik nu ben.

Ik heb in 25 jaar hulpverlening en een aantal jaar als dakloze heel erg veel gesprekken gehad en ben tot de conclusie gekomen dat het herstel onnodig moeilijk wordt gemaakt en dat de trajecten vaak stuklopen op miscommunicatie en afspraken die niet worden nagekomen.

Dit is de reden dat ik "Gewoon Sociaal" heb opgericht want het is niet eerlijk dat herstel van mensen die ziek zijn en of problemen hebben zo lang duurt vanwege een systeem dat niet werkt,aandacht tekort,tijdsgebrek en gebrek aan goede hulpverleners.